Er zijn veel feiten en fabels over infrarood verwarming
Daarmee dus ook veel vragen van mensen.
Hieronder proberen we de meeste Feiten en fabels via veelgestelde vragen duidelijk te verwoorden.
- Hoe kan het dat verwarmen met infrarood verwarming niet duurder hoeft te zijn zijn dan stoken met een CV ketel.
Bij een CV ketel warmen we voornamelijk lucht op.
Met infrarood verwarmingspanelen warmen we de massa in de woning op.
Het opwarmen van deze massa kost behoorlijk wat energie, maar daarna kunnen we met een beperkte hoeveelheid energie de massa in de ruimte op temperatuur houden.
Hoewel gas per € geleverde energie, meer energie bevat dan elektra kan door het energiezuiniger op temperatuur houden van massa, infrarood verwarming goedkoper zijn dan stoken op een HR CV-ketel - Infrarood verwarming is toch alleen goed toepasbaar als bij-verwarming?
Als bij-verwarming is een infrarood paneel inderdaad goed toepasbaar.
Het is echter ook mogelijk de gehele woning met infrarood panelen te verwarmen.
97% van de mensen ervaart dit ook nog eens als veel prettigere warmte waarbij de comfortwinst niet het enige voordeel is. Het stookpatroon moet wel aangepast worden op het soort verwarming welke je nastreeft - klopt het dat met infrarood panelen de ruimte in enkele minuten behaaglijk warm is.
Een infrarood paneel is inderdaad binnen enkele minuten warm, en straalt dan direct een behaaglijke warmte uit. In het geval je kiest voor bij-verwarming en je in de directe stralingszone zit dan is het antwoord ja.
De ruimte zelf is echter zeker niet binnen enkele minuten warm. Dit merk je zodra de panelen uit gaan. Het koelt dan ook snel af.
Als je een ruimte echt volledig behaaglijk wil maken, dan zal je deze permanent op temperatuur moeten houden. Het soort ruimte en de tijd die je aanwezig bent per dag in de betreffende ruimte bepaalt welke oplossing het beste is. In bijna elke situatie kan met infrarood verwarming het juiste comfort worden bereikt. - Ik heb een gipsplafond dus daar kan ik geen paneel aan ophangen, of wel?
Hoewel van afstand niet 100% met zekerheid te zeggen kan er van uit worden gegaan dat alle panelen geïnstalleerd kunnen worden. Ofwel door het opsporen van de houten latten achter de gipsplaten ofwel door gebruik te maken van de juiste pluggen.
Het zwaarste paneel wat wij hebben is ongeveer 25KG.
Een groot infrarood paneel hangt meestal zelfs nog op meerdere gipsplaten
Hoeveel kg kun je eigenlijk aan één gipsplaat hangen?
Een gipsplaat kan een gewicht dragen van maximaal 290 kg, mits je een hollewandanker gebruikt. Gebruik je een gipsplaatplug dan kan je er maximaal 145 kg aan hangen en bij gebruik van een hollewandplug tot 70 kg.
Er zijn zelf panelen die je in kan bouwen in gips plafonds - Een infrarood paneel heeft een stekker hoe kan ik dat nou regelen?
Het regelen van een infrarood verwarmingspaneel doe je met de juiste attributen.
Vanwege de warmte die in een paneel ontstaat is wordt het niet aangeraden panelen te kopen met een thermostaat op het paneel zelf. De kans op een defecte thermostaat is vanwege de warmte koude verschillen groot, en zonder thermostaat werkt zo een paneel ook niet meer. Al onze panelen kunnen dus niet plug en play worden opgehangen, maar zullen moeten worden aangestuurt met hulpmiddelen zoals de Homematic IP producten geregeld worden. - Waarom verkopen jullie meerdere merken er kan er toch maar 1 de beste zijn?
Ieder merk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. We hebben gekozen voor een aantal merken waarmee we voor nagenoeg elke situatie een juist paneel aan kunnen bieden.
Ook hebben mensen verschillende verwachtingspatronen. Om zoveel mogelijk verwachtingspatronen in te kunnen vullen hebben we bewust gekozen voor merken die allereerst kwalitatief goed tot uitmuntend zijn en daarbij uitblinken op 1 of meerdere gebieden.
De leverancier die uitblinkt in alles bestaat nou eenmaal niet - Hoe bereken ik hoeveel vermogen in nodig heb?
Vooraf is het belangrijk te begrijpen dat iedereen zijn eigen warmte ervaring heeft, er is dus geen standaard berekening die ALTIJD klopt. Wel kunnen we op basis van de gemiddelde ervaringen een adequate berekening maken van de juiste vermogens benodigd voor specifieke ruimtes.
Om het u makkelijk te maken hebben wij deze berekening in een formulier gezet.
U berekend daarmee zelf eenvoudig de benodigde vermogens voor de specifieke ruimtes.
Ga hier naar onze vermogens berekening
Let er op dat deze berekening is voor volledige permanente verwarming van een ruimte.
Indien u als bijverwarming wilt aanstralen dan dienen mogelijk hele andere vermogens worden gekozen